Jeigu reikia rankomis plauti indus, šį darbą palengvins keli patarimai. Išplausite greitai ir efektyviai.
Daugumą indų geriausia plauti karštu vandeniu. Karštas vanduo padeda pašalinti kai kurias bakterijas ir riebalus. Paprastai vanduo turi būti karštesnis nei 45 oC (110 oF) temperatūros, tačiau nereikėtų griebtis termometro kaskart, norint išplauti stiklinę. Pripildykite plautuvę pakankamai karšto vandens, tokio, kad nebūtų malonu ilgai vandenyje laikyti plikas rankas. Daugeliu atvejų plika oda negali ilgą laiką toleruoti aukštesnės nei 45 oC (110 oF) temperatūros. Kad procesas būtų lengvesnis, plaudami mūvėkite pirštines. Guminės pirštinės padeda apsaugoti Jūsų rankas ir padaro procesą malonesnį.
Skalaujant vandens temperatūra irgi yra svarbi. Aukštesnės temperatūros vanduo padeda geriau pašalinti ant indų likusį ploviklį ir kai kurias bakterijas, pagreitina džiūvimo procesą, kai indai dedami į indų krepšį. Be to, tai padėda sumažinti dėmių ir ruožų.
Nepaisant mūsų rekomendacijos indus plauti karštame vandenyje, „Pur“ sukurtas taip, kad efektyviai veiktų žemesnėje temperatūroje, pavyzdžiui, kambario temperatūroje. Dėl specialių fermentų technologijos jis pašalina nešvarumus ir riebalus taupydamas energiją.
Ploviklių, pavyzdžiui „Pur“, molekulės turi polinę (pritraukiančią vandenį) ir nepolinę (pritraukiančią aliejų) dalis, kurios padeda atskirti riebalus ir juos efektyviai pašalinti nuo lėkščių. Jeigu reikia išplauti indus su daug riebalų arba pridžiūvusiu maistu, nereikėtų pulti šveisti; iš tikrųjų geriau leisti indams pamirkti karštame vandens su keliais „Pur“ lašais. Po poros minučių pridžiūvęs maistas ir riebalai lengvai nusiplaus nuo lėkštės.
Geriausi vandens taupymo būdai plaunant indus rankomis yra tokie:
- Nekeiskite vandens vos pranykus putoms. Ploviklis gali vis dar būti efektyvus, net jeigu nebėra burbuliukų.
- Prieš dėdami indus į plautuvę popieriniu rankšluosčiu pašalinkite kuo daugiau maisto likučių. Tokiu būdu vanduo ilgiau išliks švaresnis.
- Prieš skalaudami išplaukite penkis - šešis indus. Nereikia laikyti atsukto vandens čiaupo arba skalauti kiekvieno išplauto indo.
- Stenkitės neplauti indus po vieną po tekančiu vandeniu. Norėdami taupyti vandenį, pripildykite plautuvę arba indų vonelę.
Norite žinoti, kaip plauti indus? Čia aprašyti kai kurie indų plovimo veiksmai, kad būtų lengviau atlikti šį darbą.
- Pripildykite plautuvę arba vonelę karšto vandens.
- Į karštą vandenį įlašinkite kelis lašus „Pur“ ploviklio. Tiksli dozė priklausys nuo pasirinkto ploviklio tipo.
- Prieš plaudami iš indų pašalinkite likusį maistą.
- Pirmiausia plaukite stiklines, paskui lėkštes ir virtuvės įrankius. Pabaigai palikite nešvariausius indus, puodus ir keptuves.
- Nuo kiekvieno indo kruopščiai nuskalaukite ploviklį.
- Leiskite išdžiūti natūraliai indų krepšyje arba nusausinkite rankšluosčiu.
- Nepamirškite išskalbti virtuvės rankšluosčių, išplauti šepečių ir skudurėlių, kad jie būtų švarūs, kai kitą kartą plausite indus.
Galbūt norėtumėte visus indus šluostyti rankšluosčiu, tačiau tai ne visada geriausias pasirinkimas. Indų sausinimas rankšluosčiu, priklausomai nuo jų skaičiaus, gali pareikalauti nemažai laiko ir pastangų. Indų džiovinimas krepšyje dažnai yra geresnis pasirinkimas, nes prieš dedant į spinteles, jiems leidžiama natūraliai išdžiūti.
Nepamirškite, kad naudojant džiovinimo stovą, vanduo nuo indų lašės ant stalviršio. Jeigu Jūsų krepšys neturi guminio arba plastikinio dugno vandeniui surinkti, galite po juo padėti kepimo skardą.
Plaukite indus greitai ir efektyviai: vadovaukitės šiais indų plovimo patarimais.