Ingredientai
Porcijos: 4
- 500 g makaronų „tagliatelle”
- 300 g kaštainių (nuluptų)
- 400 g grybų
- 2 svogūnai
- 4 svogūnų laiškai
- 2 skiltelės česnako
- 8 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 500 ml grietinėlės
- 1 citrina (sultys)
- 50 g parmezano
- druskos
- pipirai
- svogūnų laiškai garnyrui
Įrankiai: pjaustymo lenta, peilis, didelis puodas, keptuvė, smulki trintuvė, citrusinių vaisių presas, sietelis
Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Susmulkinkite svogūną ir įmaišykite česnakus. Nuo grybų nupjaustykite kotelius, tada padalinkite į ketvirčius. Susmulkinkite išgliaudytus lazdyno riešutus.
Sudėkite makaronus į didelį sūdyto vandens puodą ir virkite, kol jie bus šiek tie kietoki, pagal instrukcijas ant pakuotės.
Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies. Sudėkite svogūnus ir česnaką ir apkepkite, kol taps permatomi. Tada įdėkite grybus ir pakepkite apie 5 min. Pagardinkite druska pagal skonį. Sudėkite pjaustytus kaštainius ir pavirkite maždaug 3 min.
Įpilkite grietinėlės ir virkite apie 4 min. Pašlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai sutarkuokite parmezaną. Pagardinkite pagal skonį druska, pipirais ir citrinos sultimis. Sudėkite parmezaną ir išmaišykite.
Nukoškite makaronus, suberkite į keptuvę ir išmaišykite. Patiekite makaronus ir garnyrą su svogūnų laiškais. Skanaus!
Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.
Su „Somat“ pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.