Ingredientai
Porcijos: 2
- 200 g Bolivinės balandos sėklų
- ½ sultinio kubelio
- 400 g vyšninių pomidorų
- 1 valg. šaukštas rozmarino
- ½ avokado
- 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arb. šaukštelis agavos sirupo
- 1 valg. šaukštas baltos miso pastos
- 1 valg. šaukštas garstyčių
- 1 arb. šaukštelis sezamų aliejaus
- 2 valg. šaukštai neutralaus aliejaus
- 1 arb. šaukštelis citrinos sulčių
- 1 valg. šaukštas vandens
- 2 kiaušiniai
- 30 g mažų špinatų
- 2 arb. šaukštelis druskos
- 1 valg. šaukštas burokėlių daigų
- jūros druska
- pipirai
- citrinos sultys patiekiant
Sudėkite bolivinės balandos sėklas į sietelį ir praskalaukite šaltu vandeniu. Į prikaistuvį įpilkite vandens, suberkite sėklas ir įdėkite sultinio kubelį. Virkite pagal pateiktas instrukcijas. Pastatykite atvėsti.
Perpjaukite pomidorus per pusę. Nuskabykite rozmarino stiebelius ir stambiai supjaustykite. Nulupkite avokadą ir išimkite kauliuką, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir palikite. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir nustatykite vidutinę kaitrą. Sudėkite pomidorus, rozmariną ir įpilkite agavos sirupo. Virkite apytiksliai 15 min., kol sutirštės pomidorai. Retkarčiais pamaišykite ir palikite atvėsti.
Miso padažui sudėkite baltą miso pastą, garstyčias, supilkite sezamo aliejų, neutralų augalinį aliejų, citrinos sultis ir vandenį į nedidelį dubenį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Įpilkite vandens į prikaistuvį ir užvirinkite. Pavirkite kiaušinius apie 6 min., nulupkite, padėkite į šalį. Į patiekimo dubenį dėkite bolivinės balandos sėklas, ant viršaus avokado kubelius, virtus pomidorus ir šviežius špinatus. Sudėkite kiaušinius viduryje ir užpilkite miso padažu; apibarstykite duka ir burokėlių daigais. Pagal skonį užberkite druskos, pipirų ir citrinos sulčių. Skanaus!
Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.
Su „Somat“ pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.