Ingredientai
Porcijos: 2
- 250 g speltų miltų spagečių
- 2 avokadai
- 1 skiltelė česnako
- 10 vyšninių pomidorų
- 40 g gražgarsčių
- ½ svogūno
- 4 š. alyvuogių aliejaus
- 200 ml apelsinų sulčių
- 1 a. š. agavų sirupo
- ½ žaliosios citrinos (sulčių)
- 200 ml daržovių sultinio arba vandens, kuriame virė makaronai
- 2 š. šviežių raudonėlių garnyrui
- druskos
- pipirų
Įrankiai: didelis puodas su dangčiu, maisto smulkintuvas arba maišytuvas, pjaustymo lentelė, peilis, didelė keptuvė
Dideliame puode su dangčiu užvirinkite vandenį, naudodami vidutinę kaitrą. Į vandenį įberkite druskos ir sudėkite speltų miltų spagečius. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite maždaug 8–10 min., kol makaronai taps lankstūs.
Per tą laiką pagaminkite padažą ir paruoškite garnyrą. Nulupkite avokadą ir išimkite kauliuką. Supjaustykite šviežią avokadą mažais gabalėliais. Supjaustykite pomidorus ketvirčiais ir rupiai sukapokite gražgarstes. Atidėkite pomidorus ir gražgarstes į šalį patiekti. Nulupkite česnako skiltelę ir sukapokite svogūną. Sudėkite avokadą į maisto smulkintuvą arba maišytuvą.
Į maisto smulkintuvą sudėkite česnaką, kapotą svogūną, alyvuogių aliejaus, apelsinų sulčių, agavų sirupo ir žaliosios citrinos sulčių. Pagardinkite druska ir pipirais. Labai intensyviai maišykite maždaug 30 sekundžių, kol susidarys vientisa kreminė masė. Įpilkite daržovių sultinio arba makaronų vandens ir labai intensyviai maišykite dar 10 sekundžių.
Makaronams išvirus, nupilkite vandenį ir sudėkite juos į didelę keptuvę. Sudėkite avokado padažą ir išmaišykite, kol makaronai tinkamai juo pasidengs. Pašildykite makaronus ant mažos kaitros maždaug 2 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais. Išdėliokite į lėkštes.
Prieš patiekdami uždėkite pomidorų ketvirčius.
Apibarstykite šviežiais raudonėliais ir pridėkite gražgarsčių. Patiekite iš karto. Skanaus!
Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.
Su „Somat“ pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.