Ingredientai
Porcijos: 4
- 200 g speltų miltų (tipas 1050)
- 1 š. alyvuogių aliejaus
- 100 ml vandens (drungno)
- 2 pomidorai
- 10 g plačialapių petražolių (atskirtų)
- 400 g maltos avienos
- 4 š. pomidorų pastos
- 2 a. š. česnakinio aliejaus
- 1⁄4 a. š. džiovintų laukinių česnakų
- 1 a. š. trintų aitriųjų paprikų dribsnių
- 1⁄2 a. š. kmynų
- 1 citrina (sultys) garnyrui
- 1⁄2 a. š. žagrenių garnyrui
- speltų miltų pabarstymui
- druskos
- pipirų
Įrankiai: orkaitė, rėtis, didelis dubuo, kepimo skarda arba picos akmuo, popieriniai rankšluosčiai, pjaustymo lentelė, peilis, karščiui atsparus dubuo, kepimo popierius, kočėlas
Įkaitinkite orkaitę iki aukščiausios temperatūros (230–300 °C / 450–475 °F). Įdėkite į vidų picos akmenį arba kepimo skardą, kad įkaistų. Dideliame dubenyje išsijokite speltų miltus kartu su druska ir palengva supilkite drungną vandenį ir alyvuogių aliejų. Gerai išminkykite tešlą, maždaug 5 minutes, kol ji taps minkšta ir elastinga.
Padalykite tešlą į maždaug teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus, uždenkite drėgnu popieriniu rankšluosčiu ir palikite pastovėti maždaug 10 minučių.
Į karščiui atsparų dubenį sudėkite pomidorus ir užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų. Palikite maždaug 30 sekundžių, tada greitai atvėsinkite ledo vonelėje. Nulupkite.
Smulkiai sukapokite plačialapes petražoles. Pusę jų palikite garnyrui. Dideliame dubenyje sumaišykite avienos faršą, luptus pomidorus, pusę kapotų petražolių, pomidorų pastą, džiovintus laukinius česnakus, česnakinį aliejų, trintus aitriųjų paprikų dribsnius ir kmynus. Pagardinkite druska ir pipirais.
Ant gausiai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlos gabaliukus į didelius maždaug 1/2 cm–1/4 colio storio apskritimus. Perkelkite ant kepimo popieriaus.
Plonai paskleiskite avienos mišinį ant tešlos ir švelniai paspauskite pirštų galiukais. Perkelkite picą su kepimo popieriumi į orkaitę, atsargiai padėkite ją ant karštos kepimo skardos. Kepkite maždaug 5–8 min., kol atsiras šiek tiek pūslių ir paruduos kraštai. Kartokite veiksmus, kol sunaudosite likusią tešlą ir garnyrą.
Apibarstykite petražolėmis. Jeigu reikia, pridėkite citrinų sulčių ir žagrenių skoniui pagerinti. Susukite ir mėgaukitės!
Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.
Su „Somat“ pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.