Ingredientai
Porcijos: 4
- 2 baklažanai
- 400 g morkų
- 250 g avinžirnių (konservuotų, be sunkos)
- 2 česnako skiltelės
- 2 citrinos
- 10 g mėtų
- 50 g spanguolių (džiovintų)
- 30 g moliūgų sėklų
- 5 š. tahinio
- 1 š. natūralaus jogurto (3,8 %)
- 2 šakelių čiobrelių
- 2 a. š. kmynų
- 50 ml vandens
- 5 š. alyvuogių aliejaus
- druskos
- pipirų
- daržovių lazdelių patiekimui
Įrankiai: orkaitė, pjaustymo lentelė, peilis, daržovių skustukas, tarka, maža keptuvė, virimo šaukštas, didelis dubuo, maisto smulkintuvas
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C / 390 °F. Išilgai perpjaukite baklažanus, kryžmai įpjaukite mėsą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite maždaug 30–40 min., kol suminkštės. Palikite atvėsti.
Morkų salotoms smulkiai sukapokite mėtas. Nuskuskite ir sutarkuokite morkas.
Paskrudinkite moliūgų sėklas, kol pasklis aromatas.
Sumaišykite tarkuotas morkas su kapotomis mėtomis, skrudintomis moliūgų sėklomis, spanguolėmis, puse kmynų, šiek tiek citrinos sulčių ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais, palikite pastovėti 10–20 min.
Humusui susmulkinkite avinžirnius su luptais česnakais, tahiniu, alyvuogių aliejumi, vandeniu, šiek tiek citrinos sulčių, likusiais kmynais ir druska bei pipirais. Perkelkite į dubenį.
Baklažanų padažui išgrandykite ir smulkiai sukapokite baklažano minkštimą. Perkelkite į didelį dubenį. Prieš ruošdami baklažaną pasirūpinkite, kad jis turėtų galimybę atvėsti.
Galiausiai sukapokite čiobrelių lapus ir česnaką. Juos sudėkite į baklažano tyrę su šiek tiek tahinio, natūralaus jogurto ir citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Mėgaukitės užtepėle su šviežių daržovių lazdelėmis!
Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.
Su „Somat“ pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.